Thuiszorgteam en cliënten worden preventief getest!

Archieffoto van een coronatest
Foto: PR GGD/Gemeente Goeree-Overflakkee

Zorgorganisatie CuraMare is gestart met het preventief testen van het thuiszorgteam Oost Flakkee. Ook de cliënten van dat team worden getest.

Het besluit hiertoe is genomen nadat meerdere werknemers van het team besmet waren met het virus. Medewerkers en de betreffende cliënten in die wijk zijn daarover geïnformeerd. Er wordt alles aan gedaan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er wordt dan ook goed gezorgd voor het welzijn van alle betrokkenen.

Preventief testen

De betrokken medewerkers zijn inmiddels getest. Op advies van de GGD worden cliënten van het betreffende team de komende dagen twee keer preventief getest. Hierbij gaat het alleen om de cliënten die mogelijk besmet zijn geraakt. Ook hebben ze het advies gekregen om in thuisisolatie te gaan.

Mantelzorgers van de cliënten hebben richtlijnen gekregen. Zij weten precies hoe ze de komende weken de veiligheid kunnen bewaren.

Maatregelen

“De situatie heeft voor ons uiteraard de hoogste urgentie,” zegt Ellen Hoogervorst. Zij is lid vna de raad van bestuur binnen CuraMare. “We hebben meteen de benodigde maatregelen genomen. Zo worden ook medewerkers en cliënten zonder klachten getest. Zo kunnen we de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk voorkomen. We beseffen dat deze situatie veel vragen en gevoelens van onzekerheid kan oproepen. Thuisisolatie is zwaar, zeker voor onze cliënten. We leven mee met alle betrokkenen en wensen hen sterkte toe. We doen er alles aan om de benodigde zorg te continueren.”