Aangifte doen gaat voortaan echt even anders

Foto: Sam Fish

Aangifte doen bij de politie is niet meer wat het geweest is. Even binnenstappen zit er niet meer in, maar een echte agent voor je neus is ook niet altijd het geval.

Kon je eerst nog zomaar binnenwandelen bij politiebureau in Sommelsdijk om aangifte toen, gaat dat nu even anders. Een vraag stellen of een melding maken kan ook niet meer zomaar. De openingstijden van de balie zijn nu beperkt. Het bureau in Sommelsdijk heeft nu een 3D locatie met 3D loket. Daar ga je voor een scherm zitten om met een agent te praten die op een andere locatie zit.

Aangifte doen

Er zijn verschillende manieren om aangifte te doen. Zo kun je via internet een formulier invullen of via de webcam een gesprek aangaan met een agent. Als je een agent wilt spreken voor een aangifte, dan zal je een afspraak moeten maken. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Hieronder een lijstje met wat je moet doen in welke situatie.

Online

  • Invulformulier: Voor diefstal (m.u.v. auto, motor, ID), poging woninginbraak, vernieling, verlaten plaats ongeval (onbekende dader).
  • Webcam: Diefstal, inbraak, verlies ID, vernieling, fraude/oplichting, verlaten plaats ongeval (onbekende dader).

Telefonisch: via 0900-8844.

  • Diefstal (m.u.v. auto, motor, ID), vernieling.

Op het politiebureau: op afspraak bij een 3D-aangifteloket of op afspraak bij de balie.

  • 3D-aangifteloket: diefstal, inbraak, verlies ID, vernieling, verlaten plaats ongeval (onbekende dader).
  • Balielocatie: geweld, zeden, diefstal, inbraak, verlies ID, vernieling, fraude/oplichting, overval/straatroof, verlaten plaats ongeval (bekende dader).

Twijfel je over welke route je moet nemen voor jouw situatie? Bel dan voor de zekerheid met 0900-8844. Zij kunnen je altijd verder op weg helpen.