Slechts 4 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur!

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 15 februari.

Door Sam Fish

Op het dashboard is een prachtige daling te zien van de landelijke cijfers. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 2875 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er ‘slechts 584’ minder dan gisteren, maar doordat we nu ineens onder de 3000 zitten, voelt het als een flinke daling. Het is in ieder geval een fijn gezicht om onder de 3000 besmettingen per dag te zitten vandaag.

Op Goeree-Overflakkee zijn er ook minder nieuwe besmettingen gemeld. In de afgelopen 24 uur waren dat er namelijk 4, twee minder dan gisteren.

Vanmorgen waren alle teststraten in Nederland gesloten vanwege de code rood. Ze waren dicht tot zeker 12.00 uur vanmiddag en daarna werd er per regio gekeken of de straten weer open konden gaan. Dat houdt in dat de cijfers van morgen, dinsdag 16 februari, misschien wat afwijken van wat we gewend zijn.

Flakkeese variant 

Er zijn al aardig wat nieuwe coronavarianten ontdekt. Denk aan de Britse variant, de Zuid-Afrikaanse en de Braziliaanse. Maar er is nu ook een Flakkeese variant. De symptomen zijn echter niet zoals we die gewend zijn…