Code rood – Testlocaties vandaag dicht tot 12.00 uur

Archieffoto van een coronatest
Foto: PR GGD/Gemeente Goeree-Overflakkee

Er is wederom een code rood afgekondigd voor heel Nederland. Dit keer niet voor een dik pak sneeuw, maar voor gladheid en ijzel.

Met die code rood wordt er niet alleen aangekondigd dat je moet oppassen als je de weg opgaat. Het zorgt er ook voor dat maandagochtend alle test- en vaccinatielocaties in het land gesloten zijn. Dit duurt tot zeker 12.00 uur. Dat meldt de GGD GHOR. Mensen die maandagochtend een vaccinatie- of testafspraak hebben staan, worden verzocht om niet langs te komen. Zij moeten dus een nieuwe afspraak maken.

Tot hoe laat de test- en vaccinatielocaties dicht blijven is niet bekend. Dit wordt per locatie bekeken. “Per regio wordt bekeken wanneer men weer open kan gaan,” laat de GGD GHOR weten.

GGD website

De GGD gaat proberen om iedereen met een afspraak te bereiken als deze niet kan doorgaan. Dit gaat ze telefonisch en per sms doen. De GGD adviseert ook om maandag de regionale GGD website in de gaten te houden. “Daarop zal te zien zijn of een locatie wordt heropend. Zo weet je zeker of je afspraak door kan gaan,” aldus de GGD GHOR.

Code rood

Het KNMI gaf zondag code rood wegens verwachte gladheid door ijzel. In Noord- en Zuid-Holland en Zeeland geldt code rood tussen 03.00 uur en 10.00 uur. In Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Friesland en de Waddeneilanden is die van kracht tussen 05.00 uur en 12.00 uur. Voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Limburg is het code rood tussen 07.00 uur en 14.00 uur.

Openbaar vervoer 

De bussen van Connexxion reden vanmorgen ook even niet. Toch zijn zij rond 7.30 uur uitgereden. Houd daarom rekening met vertraging als je ergens naartoe moet. En houd uiteraard de reisplanner in de gaten voordat je vertrekt.