Dubbel zoveel besmettingen (12) gemeld op GO

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Een nieuwe dag, dus ook weer nieuwe cijfers. Het RIVM heeft ook voor zaterdag 13 februari het coronadashboard weer aangevuld.

Door Sam Fish

Zo zijn er in de afgelopen 24 uur voor heel Nederland 4229 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er alweer 142 minder dan gisteren, dus dat is heel fijn. Op Goeree-Overflakkee is het echter minder goed nieuws. Hier zijn er in de afgelopen 24 uur namelijk 12 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is een verdubbeling van een dag eerder, toen waren het er 6.

CuraMare 

Gisteren, op vrijdag 12 februari, heeft zorgorganisatie CuraMare een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Daarop is de situatie te zien van de afgelopen week binnen alle zorglocaties. Op deze kaart is het volgende te zien.

Er zijn helaas drie patiënten vanuit het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland overleden aan de gevolgen van het virus. Dat zijn de enige coronadoden binnen CuraMare van deze week. Maar gelukkig is er ook goed nieuws te melden. In het ziekenhuis zijn namelijk ook 16 mensen weer naar huis gestuurd. Zij mogen thuis verder aansterken en beter worden. Ook binnen Nieuw Rijsenburgh is een bewoner genezen verklaard, daar is nu niemand meer besmet. Helaas zijn er in de thuiszorg wel vier besmettingen bijgekomen in de afgelopen week.

Op dit moment vechten er nog 22 mensen binnen CuraMare tegen het virus. Helaas zijn er binnen CuraMare in totaal sinds september 51 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

CuraMare coronakaart 12 februari