8 Besmettingen gemeld op het eiland in 24 uur

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid weer aangevuld. Dit zijn de cijfers van donderdag 11 februari.

Door Sam Fish

We zagen gisteren al dat de landelijke cijfers weer terug gingen naar wat we gewend waren van de afgelopen wekend. Door het heftige winterweer waren op zondag alle teststraten in Nederland gesloten en op maandag was ook nog heel veel dicht. Daardoor waren de cijfers de afgelopen dagen niet ‘normaal’ en erg laag. Gisteren ging dat dus al redelijk de goede kant op, maar zeker vandaag is te zien dat overal weer getest wordt.

Zo zijn er voor heel Nederland vandaag 4472 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er1256 meer dan een dag eerder. Op Goeree-Overflakkee is een lichte daling te zien. Hier zijn namelijk 8 besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Gisteren waren dat er nog 10.

CuraMare 

Morgen is het vrijdag en komt er als het goed is weer een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Daarop is de situatie binnen alle locaties van de organisatie te zien. We kijken daarom nog heel even naar de kaart van vorige week.

Op de kaart is te zien dat in de afgelopen week twee mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus binnen CuraMare. Dat is één patiënt in het ziekenhuis en een bewoner van de Vliedberg. In het ziekenhuis zijn ook 15 mensen genezen verklaard, daar worden nu nog 13 patiënten met een coronabesmetting verzorgd. Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is één bewoner genezen verklaard. Daar vecht nu nog één bewoner tegen het virus.

curamare coronakaart 7 februari