Help ouderen naar vaccinatielocatie de Staver

Archieffoto startmoment Automaatje
Foto: Sam Fish

Het Prieel van de Staver in Sommelsdijk is omgebouwd tot vaccinatielocatie voor de inwoners van Goeree-Overflakkee en daarbuiten.

Door Sam Fish

De Staver is een locatie die goed bereikbaar is. Er is veel parkeergelegenheid en voor mensen met het openbaar vervoer is er een pendelbus vanaf het gemeentehuis. Echter, als je al wat ouder bent en je bent niet heel mobiel, dan is het openbaar vervoer misschien niet de beste optie. En autorijden doen de ouderen sowieso al een stuk minder.

Maar wat moeten ze dan? Automaatje biedt misschien wel dé oplossing voor dit probleem.

Automaatje

Automaatje werd een aantal jaren geleden geïntroduceerd op het eiland. Vrijwilligers brengen minder mobiele ouderen met hun eigen auto ergens naartoe. Bijvoorbeeld naar de winkels, of misschien om ergens op visite te gaan. Daarbij zit een kilometervergoeding voor de vrijwilligers.

Het is dan ook een mooi idee om Automaatje in te zetten om ouderen naar de vaccinatielocatie te brengen. Veel ouderen hebben inmiddels een uitnodiging gekregen van het RIVM om een vaccinatie te halen. Echter zijn er nog niet genoeg vrijwilligers aangesloten bij Automaatje om het allemaal te laten lukken.

Sluit je aan

Lijkt het jou wat om ouderen naar hun vaccinatie afspraak te brengen? Of misschien wil je ze ook na de vaccinatieperiode blijven helpen met vervoer? Meld je dan aan als chauffeur. Dat kan door te bellen naar 06 86 89 05 06 (tussen 9.00 en 12.00 uur). Of stuur een e-mail naar [email protected].

De vrijwilligers van Automaatje krijgen niet alleen een goed gevoel omdat ze iemand geholpen hebben. Er staat ook een vergoeding van 30 cent per kilometer tegenover. Zo hoeft niemand in de onkosten te zitten. Wil je meer informatie over Automaatje? Kijk dan op de website van de ANWB.

De Staver

Belangrijk om te weten is wel dat de Staver inmiddels is omgebouwd, maar nog niet in gebruik is. Zolang er geen vaccins deze kant op komen kan er nog niet geprikt worden op het eiland. Tot die tijd kan het dus zijn dat je iemand buiten het eiland moet vervoeren. Houd daar wel rekening mee.

Wanneer er precies vaccins naar het eiland komen is nog niet bekend.