6 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Op zondag 7 februari waren de Nederlandse teststraten gesloten, toch zijn er vandaag cijfers binnengekomen bij het RIVM.

Door Sam Fish

Dat komt doordat de laboratoria en GGD’en nog wel hard aan het werk waren. Zij hebben eventuele achterstanden weggewerkt en het gaat dus vooral om uitslagen die nog niet waren doorgegeven. Voor heel Nederland gaat het om 2273 nieuwe besmettingen. Op Goeree-Overflakkee zijn er toch nog 6 nieuwe besmettingen gemeld.

Die zijn dus niet op zondag getest. Vandaag was de teststraat in Middelharnis wel weer gewoon geopend. Niet alle teststraten in Nederland zijn alweer geopend, dat zorgt er dus voor dat de cijfers de komende dagen ook aan de lagere kant zijn. Toch willen we de cijfers wel blijven melden. Veel mensen vinden het fijn om de informatie te krijgen. En de cijfers worden toch ook meegenomen in het weekoverzicht van het RIVM. Die komt weer op dinsdag 9 februari, morgen dus.

CuraMare 

Op zondag 7 februari is overigens ook de nieuwe kaart van zorgorganisatie CuraMare online verschenen. Dit gebeurt normaal gesproken op vrijdag, waarom de kaart dit keer vertraagd was is niet bekend.

Op de kaart is te zien dat in de afgelopen week twee mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus binnen CuraMare. Dat is één patiënt in het ziekenhuis en een bewoner van de Vliedberg. In het ziekenhuis zijn ook 15 mensen genezen verklaard, daar worden nu nog 13 patiënten met een coronabesmetting verzorgd. Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is één bewoner genezen verklaard. Daar vecht nu nog één bewoner tegen het virus.

curamare coronakaart 7 februari