7 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het mag dan super koud en egaal wit zijn buiten, dat weerhoudt het RIVM niet van het delen van nieuwe cijfers.

Door Sam Fish

Voor zondag 7 februari meldt het RIVM voor heel Nederland 3963 nieuwe besmettingen. Dat zijn er gelukkig weer 153 minder dan een dag eerder. Op Goeree-Overflakkee zijn er vandaag 7 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er echter helaas wel weer 3 meer dan een dag eerder.

Morgen zullen de cijfers een stuk lager liggen dan normaal. Vandaag waren namelijk álle testlocaties in Nederland gesloten. Het is dus ook niet zeker of we überhaupt cijfers krijgen morgen. Dat zouden dan nog nagekomen meldingen zijn van eerdere dagen. Het kán natuurlijk zo zijn dat ze die bewaren en meenemen in de cijfers van dinsdag. We houden het in de gaten.

Op maandag 8 januari is de testlocatie in Middelharnis weer geopend.

CuraMare 

Wat we ook in de gaten hebben gehouden is de website van het ziekenhuis. Daar wordt namelijk elke vrijdag een update geplaatst van de situatie in de locaties van zorgorganisatie CuraMare. Dat was afgelopen vrijdag echter niet het geval. Er kwam geen nieuwe update en ook op zaterdag was die nog niet te vinden. Inmiddels is de nieuwe coronakaart wel online gezet. Dus die pakken we er even bij.

Zo is te zien dat in de afgelopen week twee mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus binnen CuraMare. Dat is één patiënt in het ziekenhuis en een bewoner van de Vliedberg. In het ziekenhuis zijn ook 15 mensen genezen verklaard, daar worden nu nog 13 patiënten met een coronabesmetting verzorgd. Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is één bewoner genezen verklaard. Daar vecht nu nog één bewoner tegen het virus.

curamare coronakaart 7 februari