10 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het coronadashboard is aangevuld door de mensen van het RIVM met de cijfers voor woensdag 3 februari.

Door Sam Fish

Zo is te zien dat er sprake is van een kleine stijging. Dat was echter te verwachten op woensdag, aangezien dan vaak de laatste vertragingen van het weekend worden opgevangen. In de afgelopen uur zijn er 4060 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Nederland. Dat zijn er 484 meer dan gisteren. Ook op Goeree-Overflakkee is een kleine stijging te zien in de cijfers. Het is er wel slechts één meer dan gisteren, namelijk 10 nieuwe besmettingen op het eiland.

Laat je testen 

Testen kan tegenwoordig ook zonder symptomen. Dit kan vijf dagen na contact met een positief getest persoon. Ook kan dit naar aanleiding van een melding via de CoronaMelder app. Voor het testen moet je eerst vijf dagen in quarantaine. Is je testuitslag negatief, dan hoef je niet meer in quarantaine. Maak een testafspraak via www.coronatest.nl of bel naar 0800-1202. Wacht je test en de uitslag altijd af in quarantaine.

De teststraat in Middelharnis is voortaan alleen ’s morgens open op werkdagen. Dit komt doordat de vraag naar testen is afgenomen. Mocht die vraag weer toenemen, dan gaat de teststraat ook gewoon weer vaker open.

Staver wordt vaccinatielocatie

Het Prieel van de Staver is de laatste weken omgebouwd tot vaccinatielocatie. Dan hoeven mensen van het eiland niet meer naar Goes of Zestienhoven om zich te laten inenten. Het is echter nog even afwachten wanneer hier ook daadwerkelijk geprikt gaat worden. De locatie is er klaar voor, maar er zijn nog geen vaccins. Wanneer die komen is nog niet bekend.