Wordt hybride werken straks de nieuwe norm?

Foto: Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Het is nog maar de vraag of we na corona allemaal weer naar kantoor gaat. Thuiswerken zou het nieuwe normaal zijn.

Miljoenen kantoorbanen zijn niet kantoor-gebonden. Dat betekent dat het werk ook vanuit huis gedaan kan worden. Waarom zouden zoveel mensen elke dag de auto of de trein pakken naar hun werk, als dit niet écht nodig is? Toch is het thuiswerken voor veel mensen een uitdaging. Het onderlinge contact wordt gemist.

Tijdsbesparing

Gemiddeld besteden werknemers ruim anderhalf uur per dag aan woon-werkverkeer. Dit blijkt uit onderzoek van SD Worx. Dit is niet alleen belastend voor het milieu. Het heeft ook een impact op de productiviteit en het privéleven van werknemers. Daarbij zijn de wegen sinds de crisis een stuk leger en dat scheelt in het aantal files.

In 2020 waren er 93 procent minder files vergeleken met 2019. Dat blijkt uit de nieuwe ‘Achtergrondrapportage Monitoring Mobiliteit tijdens Covid-19’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De hoeveelheid auto’s op de snelwegen lag in november 2020 een vijfde lager dan in november 2019.

Duidelijke afspraken

Het (gedeeltelijke) thuiswerken heeft zeker ook wel zijn nadelen. Maar deze kunnen voor een groot deel onderschept worden door werkgevers. Het is belangrijk dat er duidelijk afspraken gemaakt worden. Werknemers zouden bijvoorbeeld een financiële vergoeding kunnen krijgen voor de kosten van een thuiskantoor.

Ook is het goed om met elkaar in gesprek te gaan over werktijden. Wellicht dat er meer gekeken mag worden naar de productiviteit van iemand en de kwaliteit van werk. En niet meer alleen naar het aantal uren dat iemand werkt. De vaste werktijden zoals we die lange tijd gehanteerd hebben, passen niet meer bij het huidige leven. Als iemand tussendoor bijvoorbeeld wil sporten, kunnen hier afspraken over gemaakt worden.

Uitgebreid smdb

Ook op het gebied van IT vraagt het thuiswerken iets anders. Voor veel bedrijven is het overzicht op IT-middelen tamelijk zoek, doordat iedereen vanuit huis inlogt. Zo is het bijvoorbeeld lastiger om eventuele storingen op te lossen.

Een uitgebreide cmdb en documentatiestrategie is daarom van levensbelang. Hiermee creëert een bedrijf een transparant overzicht van de IT-infrastructuur. Dat vereenvoudigt de IT-processen weer. Op het gebied van cybersecurity is het meestal aan de kant van de bedrijven goed op orde. De opening ligt dan vaak bij de thuiswerkers. Zij zijn een populair doelwit voor cybercriminelen en dat vraagt om gerichte maatregelen.

Hybride werken

Veel nadelen van het thuiswerken kunnen dus worden opgevangen. Maar het grootste nadeel, het missen van de contacten, blijft. Even bij een collega naar binnen lopen, samen lunchen of de weekendplannen bespreken. Dat zit er dan niet in. En daar kan geen bonus, schouderklopje of salarisverhoging tegenop.

Misschien dat we naar een hybride manier van werken toegaan en dat dit de norm wordt. Hierbij werken medewerkers deels thuis en deels op kantoor. Vanwege de overheidsmaatregelen heeft deze manier van werken een vlucht gemaakt. Het zou zomaar kunnen dat we dit op structurele basis blijven doen. Ook als de lockdown straks weer voorbij is.