7 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het is 16.00 uur geweest en dat betekent dat het RIVM het coronadashboard heeft aangevuld met de cijfers van vandaag, maandag 1 februari.

Door Sam Fish

In de afgelopen 24 uur zijn er voor heel Nederland 3280 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 423 minder dan een dag eerder. Op Goeree-Overflakkee zijn er in de afgelopen 24 uur 7 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 5 minder dan gisteren.

Dat zijn erg mooie cijfers, maar houd rekening met een vertraging van het weekend. In het weekend worden niet altijd alle cijfers doorgegeven aan de GGD. Ook zijn niet alle teststraten geopend in het weekend. Op zondag en maandag is er dus meestal een kleine dip in de cijfers. Dat zou op dinsdag en woensdag helemaal rechtgetrokken moeten worden.

CuraMare 

Vlak voor het weekend, op vrijdag 29 januari, kregen we nog een update van zorgorganisatie CuraMare. Op deze kaart is te zien dat er in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland de afgelopen week helaas drie mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee staat de teller van overlijdens in het ziekenhuis op 40 sinds de nieuwe telling van 1 september. Binnen heel CuraMare zijn er inmiddels 46 coronapatiënten overleden.

Gelukkig zijn er ook mensen naar huis gestuurd, tien patiënten mochten het ziekenhuis verlaten om thuis verder aan te sterken. Ook twee mensen van de tijdelijke afdeling mochten naar huis. Op diezelfde afdeling en in woonzorglocatie Nieuw-Rijsenburgh zijn echter wel weer twee nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daarmee zijn er binnen CuraMare op dit moment nog 22 mensen aan het vechten tegen het virus.

curamare coronakaart 29 januari