Slechts vier nieuwe besmettingen gemeld op GO

Foto: Pixabay; 15734951

Het RIVM heeft de cijfers van zaterdag 30 januari toegevoegd aan het coronadashboard van de Rijksoverheid.

Door Sam Fish

Op het dashboard is te zien dat er in heel Nederland in de afgelopen 24 uur 4211 nieuwe besmettingen zijn doorgegeven. Dat zijn er 218 minder dan een dag eerder. Op Goeree-Overflakkee is ook een geweldige daling te zien! Hier zijn namelijk slechts vier nieuwe besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur, dat zijn er 6 minder dan gisteren.

Op dit moment zijn er 226.298 prikken gezet als we kijken naar de vaccinaties. Daar zitten ook al tweede vaccinaties bij. En binnenkort kan er ook geprikt gaan worden op Goeree-Overflakkee zelf. Het Prieel van de Staver in Sommelsdijk is goedgekeurd door de GDD om een vaccinatielocatie te worden. Wanneer er gestart gaat worden is nog niet bekend, dat ligt aan de aanvoer van de vaccinaties.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare deelde gisteren een nieuwe coronakaart. Op de kaart van vrijdag 29 januari is te zien dat er in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland de afgelopen week helaas drie mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee staat de teller van overlijdens in het ziekenhuis op 40 sinds de nieuwe telling van 1 september. Binnen heel CuraMare zijn er inmiddels 46 coronapatiënten overleden.

Gelukkig zijn er ook mensen naar huis gestuurd, tien patiënten mochten het ziekenhuis verlaten om thuis verder aan te sterken. Ook twee mensen van de tijdelijke afdeling mochten naar huis. Op diezelfde afdeling en in woonzorglocatie Nieuw-Rijsenburgh zijn echter wel weer twee nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daarmee zijn er binnen CuraMare op dit moment nog 22 mensen aan het vechten tegen het virus.

curamare coronakaart 29 januari