9 nieuwe coronabesmettingen gemeld op het eiland

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het coronadashboard is aangevuld met de laatste nieuwe informatie vanuit het RIVM. We kijken naar de cijfers van donderdag 28 januari.

Door Sam Fish

We spreken vandaag van een mini-daling, want zowel op landelijk als eilandelijk niveau zijn de cijfers een heel klein beetje minder geworden. Zo zijn er in heel Nederland in de afgelopen 24 uur 4740 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 17 minder dan een dag eerder. Op Goeree-Overflakkee komen er vandaag 9 nieuwe besmettingen bij, dan zijn er dan weer drie minder dan een dag eerder.

Op dit moment zijn er ook al 203.450 mensen gevaccineerd tegen het virus.

CuraMare 

Morgen is het weer vrijdag en krijgen we weer een nieuwe coronakaart van binnen de zorgorganisatie. Op de kaart van vrijdag 22 januari is te zien dat er in het ziekenhuis 21 mensen naar huis zijn gestuurd. Zij zijn gezond genoeg om thuis verder aan te sterken. Er liggen nu nog 17 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Dit zijn ook meteen de enige veranderingen op de kaart. Er zijn deze week gelukkig geen mensen overleden aan de gevolgen van het virus, binnen CuraMare.

curamare coronakaart 22 januari