Bescherm ouderen tegen neptelefoontjes GGD

Foto: Afbeelding van Wilfried Pohnke via Pixabay

De GGD Rotterdam-Rijnmond laat op Facebook weten veel meldingen te krijgen dat ouderen gebeld worden door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD.

Het doel van het telefoongesprek is het willen maken van een vaccinatie-afspraak. Ze zouden de prik vervolgens bij de mensen thuis willen zetten. Hier klopt echter helemaal niets van. De GGD neemt geen contact op met ouderen over vaccineren. En het vaccineren gebeurt voorlopig ook niet aan huis.

Word je dus gebeld door iemand die zich voordoet als iemand van de GGD? Neem dit niet serieus en hang direct op. De GGD neemt namelijk alleen telefonisch contact op bij bron- en contactonderzoek.

Afspraak voor vaccinatie

De GGD belt niet met ouderen voor vaccineren. Er is inmiddels begonnen met het vaccineren van ouderen van 85 jaar en ouder. Zij krijgen de uitnodiging per post en is namens het RIVM. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. De GGD doet dit dus niet en komt ook niet bij mensen thuis om de prik te zetten.

Ouderen die mobiel zijn, kunnen zelf een afspraak maken via het landelijke nummer. Zij worden gevaccineerd op de centrale locatie bij Rotterdam The Hague Airport. Al zal later ook de Staver een prikpunt worden. Hierover komt later vandaag meer informatie vanuit de gemeente. Ouderen die niet mobiel zijn worden door hun huisarts gevaccineerd zodra dit kan.