Wederom acht nieuwe besmettingen gemeld op GO

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van donderdag 21 januari.

Door Sam Fish

Er is een kleine stijging te zien in het land, maar voor nu nog niets om je zorgen over te maken. Er zijn namelijk 5857 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 260 meer dan gisteren. Echt een kleine stijging dus. Maar goed, we zien nog altijd liever een daling. Wie niet. Op Goeree-Overflakkee is die stijging niet te zien, ook geen daling overigens. Hier zijn er net zoveel nieuwe besmettingen gemeld als gisteren, namelijk 8.

Avondklok

De Tweede Kamer heeft vandaag gesproken over het inzetten van een mogelijke avondklok. Die zou vrijdagavond 22 januari ingaan tot zeker het einde van de lockdown. De tijden hiervoor zouden 20.30 tot 4.30 uur zijn. Echter is een groot deel van de Kamer voor het later in laten gaan van de avondklok. Die zou daarom nu ingaan om 21.00 uur, een half uur later dus. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws.

Overigens is er nog niets 100 procent zeker, maar een meerderheid lijkt in zicht. Wat het later ingaan van de avondklok doet met de eindtijd is nog niet bekend.

CuraMare 

Het is donderdag en dat betekent dat er morgen weer een nieuwe coronakaart komt van zorgorganisatie CuraMare. Daarop is te zien wat er in de afgelopen week is veranderd binnen de locaties van de organisatie. We kijken daarom nog heel even naar de kaart van vrijdag 15 januari.

Op de kaart van vorige week is te zien dat er op dat moment nog 15 coronapatiënten in het ziekenhuis lagen. Verder is er binnen zowel Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk als Ebbe & Vloed in Oude-Tonge en De Vliegberg in Ouddorp één bewoner besmet met het virus. Sinds de telling van 1 september zijn er al 43 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, binnen CuraMare. Hoeveel mensen buiten de zorgorganisatie zijn overleden aan het virus is bij ons niet bekend.