18 nieuwe besmettingen gemeld voor het eiland

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is door het RIVM weer aangevuld met de informatie die ze hebben ontvangen. Dit zijn de cijfers van zondag 17 januari.

Door Sam Fish

In het hele land is een kleine stijging te zien. Dat is jammer, maar in theorie valt het wel mee. Vandaag zijn er namelijk 290 besmettingen meer gemeld dan gisteren, om precies te zijn komen er vandaag 5622 meldingen van een besmetting bij. Op Goeree-Overflakkee is ook een kleine stijging te zien. Hier zijn er in de afgelopen 24 uur 18 meldingen binnengekomen van nieuwe besmettingen. Gisteren waren dat er nog 10.

Vaccineren

Inmiddels zijn de meeste zorgmedewerkers gevaccineerd tegen het virus. Er wordt de komende week dan ook gestart met het inenten van de volgende groep. Dit is de groep met bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking. Dat gebeurt nu nog op speciaal ingerichte locaties in Nederland. Zo kun je vanaf Goeree-Overflakkee het makkelijkst terecht in Goes en het vliegveld van Rotterdam. Maar daar komt mogelijk verandering in.

Zo wordt er gekeken of het mogelijk is om de Staver in te richten als vaccinatielocatie. Op die manier zouden de inwoners van Goeree-Overflakkee het eiland niet af hoeven. Het idee is dat er vier prikpunten komen wat zou betekenen dat er zo’n 400 personen per dag gevaccineerd kunnen worden. Dit is echter allemaal nog niet zeker. De Staver en de gemeente staan er open voor, maar de GGD moet eerst kijken of het een geschikte locatie is.