RIVM meldt 14 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

We zijn weer een dag verder en dus heeft het RIVM het coronadashboard weer aangevuld met de nieuwe cijfers. Deze zijn van vrijdag 15 januari.

Door Sam Fish 

Zo zijn er in de afgelopen 24 uur 6093 meldingen binnengekomen bij het RIVM van nieuwe coronabesmettingen in Nederland. Dat zijn er 461 minder dan gisteren, een mooie daling dus. Op Goeree-Overflakkee hebben we echter te maken met een minimale stijging. Hier kregen we gisteren nog 12 nieuwe besmettingen door, vandaag zijn dat er veertien.

CuraMare 

En het is weer vrijdag en dat betekent dat er een nieuwe coronakaart is gemaakt van de situatie binnen zorgorganisatie CuraMare. Hierop staan de cijfers van binnen de diverse locaties op het eiland. Zo is te zien dat er in de afgelopen week helaas vier mensen binnen het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Daarmee zijn er sinds 1 september 37 mensen overleden in het ziekenhuis aan het virus. Binnen heel CuraMare gaat het om 53 sterfgevallen sinds 1 september.

Ook zien we dat er gelukkig 13 mensen uit het ziekenhuis zijn ontslagen sinds vorige week vrijdag. Er worden nu nog 15 coronapatiënten behandeld daar. In woonzorglocatie de Vliedberg in Ouddorp is een nieuwe besmetting geconstateerd. En op de afdeling ‘Tijdelijke opname’ zijn er twee coronabesmettingen bijgekomen. Op dit moment vechten er in totaal nog 22 mensen tegen het virus binnen de muren van CuraMare.