12 besmettingen erbij gemeld op 14 januari

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld met de cijfers van donderdag 14 januari. We zijn weer iets omhoog, maar nog wel aan de lagere kant.

Door Sam Fish

Het RIVM meldt via het coronadashboard vandaag 6575 nieuwe besmettingen in het land. Een kleine stijging, namelijk 437 meer dan er gisteren werden gemeld. Maar goed, een stijging is en blijft een stijging en precies dat is nu dus niet de bedoeling. De cijfers moeten juist omlaag. Op Goeree-Overflakkee is er gelukkig wel sprake van een daling, hier zijn de nieuwe cijfers juist de helft minder vergeleken met gisteren. Vandaag zijn er namelijk 12 nieuwe besmettingen gemeld tegenover 24 van de dag ervoor.

CuraMare

Nog één nachtje slapen en we krijgen weer een update van binnen zorgorganisatie CuraMare. Op hun wekelijkse kaart laten zijn de situatie zien van alle locaties binnen de organisatie. We blikken daarom nog heel even terug naar de kaart van vrijdag 8 januari. Daarop is te zien dat er op dit moment 20 coronapatiënten worden verzorgd in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. In woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk vecht nog één bewoner tegen het virus, in Ebbe & Vloed in Oude-Tonge ook. En op de afdeling Tijdelijke Opname liggen nog twee patiënten.

curamare coronakaart 8 januari