Googlestoring rond CoronaMelder opgelost

Foto: Sam Fish

Gisteren meldden we bij de dagelijkse cijfers dat er een storing was binnen CoronaMelder. Deze storing is inmiddels opgelost.

De app kampte met een storing vanuit Google die ervoor zorgde dat Android-gebruikers geen meldingen meer kregen. Google laat nu weten dat het probleem is opgelost. Gebruikers van de app met een iPhone hadden nergens last van.

Meldingen zijn er nog

De meldingen binnen de app zijn niet verloren gegaan tijdens de storing. Ze zijn alleen niet verzonden, dat wordt nu alsnog gedaan. Dat liet het ministerie van Volksgezondheid gisteren al weten. Door de storing haperden ook de corona-apps in andere landen.

CoronaMelder

CoronaMelder geeft elke deelnemende telefoon een eigen code. Elke kwartier verandert deze code. Via bluetooth houdt de app bij welke andere telefoons met de app in de buurt van de gebruiker zijn geweest. Als iemand aangeeft positief te zijn getest, zorgt de app ervoor dat er een waarschuwing wordt gestuurd naar alle gebruikers die in de afgelopen twee weken in de buurt zijn geweest van deze persoon.