14 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Het RIVM heeft de cijfers van de GGD’en in Nederland verzameld en gepubliceerd op het coronadashboard.

Door Sam Fish

Op het dashboard is een mooie daling in de cijfers te zien. In de aflopen 24 uur zijn er namelijk 5499 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1139 minder dan er op zondag 10 januari werd gemeld. Dit zijn de laagste cijfers sinds 2 december! Een mooie daling dus. Ook op Goeree-Overflakkee is die daling te zien. Hier zijn er vandaag 14 nieuwe besmettingen gemeld, gisteren waren dat er nog 18.

Helaas zijn er sinds gisteren wel 67 mensen opgenomen in de ziekenhuizen met coronaklachten. Zij zijn dus te ziek om thuis te blijven en hebben zorg nodig. Ook zijn er zeven coronapatiënten overgeplaatst naar een ander ziekenhuis om de druk te verlagen. Twee van hen zijn naar een andere ic-afdeling verplaatst.

Lockdown

Het lijkt erop dat de lockdown zijn werk doet, maar volgens de experts gaat de daling nog niet snel genoeg. Afgelopen weekend was er al overleg binnen het Catshuis. Het lijkt erop dat de lockdown met nog eens drie weken wordt verlengd. De echte knoop wordt echter pas op dinsdag 12 januari doorgehakt. Premier Rutte en minister De Jonge geven dan weer een persconferentie over de huidige situatie en hoe het nu verder moet.