18 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het coronadashboard is aangevuld met alle gegevens van zondag 10 januari. Dat wordt gedaan met alle informatie die het RIVM dagelijks verzamelt.

Door Sam Fish

Zo is in de landelijke cijfers een mooie daling te zien en dat was gisteren ook al het geval. Voor vandaag zijn er 6657 nieuwe besmettingen doorgegeven. Dat zijn er weer 708 minder dan op zaterdag 9 januari. Wederom een mooie daling dus. Maar die mooie daling is helaas niet te zien op Goeree-Overflakkee. Hier zijn er in de afgelopen 24 uur 18 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren er gisteren nog 13. Geen enorme stijging, maar wel een stijging.

CuraMare

Vandaag geen nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Die komt namelijk alleen op vrijdag. Maar we kijken wel graag nog even naar de huidige situatie binnen de locaties zoals die vrijdag 8 januari is gemeld.

Zo zien we helaas dat er sinds dinsdag 2 mensen aan de gevolgen van het virus zijn overleden in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Gelukkig zijn er daar ook 7 patiënten genezen verklaard. Er liggen nu nog 20 coronapatiënten in het ziekenhuis in Dirksland. En in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh is een bewoner genezen verklaard, daar vecht nu nog één persoon tegen het virus.

curamare coronakaart 8 januari