15 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Een nieuwe dag, dus nieuwe cijfers. Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 6 januari.

Door Sam Fish

Er is weer een kleine stijging te zien in de landelijke coronacijfers. Zo zien we op het dashboard dat er in de afgelopen 24 uur 7142 nieuwe besmettingen zijn gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 743 meer dan een dag eerder. Op Goeree-Overflakkee is ook een stijging, maar wel heel erg klein. Hier zijn namelijk 15 besmettingen doorgegeven. Dat waren er gisteren 14.

CuraMare 

Op dinsdag 6 januari heeft zorgorganisatie CuraMare een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Deze stond onderaan het grote artikel met de weekcijfers. Het kan dus zomaar zijn dat je die gemist hebt. Daarom nemen we de nieuwe kaart vandaag gewoon nog een keer mee. Of de volgende kaart komende vrijdag wordt gepubliceerd of pas over anderhalve week, dat is nog even afwachten. Wel even een kleine disclaimer over de kaart: Doordat deze kaart maar één keer per week wordt vernieuwd, geeft ook dit een redelijk vertekend beeld. Je weet niet 100 procent zeker wat er tussendoor is veranderd binnen de cijfers, maar we zien wel wat de huidige situatie is.

Op deze eerste kaart van het nieuwe jaar zien we de volgende informatie. Er is sinds de laatste kaart van maandag 28 december één coronapatiënt overleden aan de gevolgen van het virus. Dat is gebeurd op de afdeling ‘Tijdelijke Opname’. Daar zijn echter ook zes patiënten genezen verklaard, wat goed nieuws is. In het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis kwam dit goede nieuws voor vijftien patiënten.

In woonzorglocatie de Geldershof in Dirksland is één nieuwe coronabesmetting vastgesteld bij een bewoner. Hopelijk blijft het bij één. En bij het ziekenhuis staat dat er vier bijgekomen zijn, maar dat is natuurlijk vergeleken met de laatste kaart, toen lagen er 12 coronapatiënten in het ziekenhuis. In totaal liggen er nu 16 patiënten in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland.

curamare coronakaart 5 januari