45 nieuwe besmettingen gemeld op Eerste Kerstdag

Foto: Afbeelding van Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Het mag dan kerst zijn, het coronavirus blijft gewoon onder ons. En ook vandaag hebben we nieuwe cijfers doorgekregen van het RIVM.

Door Sam Fish

Deze Eerste Kerstdag zijn er 45 mensen op Goeree-Overflakkee die een positieve testuitslag hebben binnengekregen. Dat is nog eens een cadeau dat je niet onder de boom wilt vinden. We hopen natuurlijk dat deze mensen niet ernstig ziek worden. Maar dat hopen we natuurlijk voor iedereen.

Landelijk zijn de cijfers vrijwel gelijk gebleven aan gisteren. Toen kwamen er 11.555 besmettingen binnen bij het RIVM. Vandaag werden er 11.550 doorgegeven bij het meldpunt.

Kersttoespraak 

Koning Willem-Alexander bracht vanmiddag vanuit de Chinese Zaal in zijn werkpaleis de jaarlijkse kersttoespraak. Deze stond uiteraard in het teken van de coronacrisis. De koning en koningin hebben de afgelopen maanden veel werkbezoeken afgelegd. Ze gingen langs bij bedrijven in de cruciale sectoren en hebben dus veel verhalen gehoord.

Hij heeft het in zijn toespraak ook over de kerstviering die er dit jaar anders uitziet. “We hebben allemaal onze plannen moeten aanpassen. Veel waarop we ons verheugden, kan niet doorgaan en dat is een teleurstelling. In huiskamers overal in Nederland blijven stoelen leeg, terwijl we maar al te graag extra stoelen hadden aangesleept.” Bekijk de hele toespraak hieronder terug.