Mondkapjes voor minima en Voedselbankcliënten

Foto: Afbeelding van Willfried Wende via Pixabay

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft de afgelopen weken duizenden mondkapjes uitgedeeld. Het gaat om herbruikbare mondkapjes die gewassen kunnen worden.

De mondkapjes zijn uitgedeeld aan gezinnen met een laag inkomen. Ook de cliënten van de Voedselbank hebben kapjes gekregen. “Voor mensen die krap bij kas zitten kan het kopen van een mondkapje een uitgave zijn. De kapjes moeten ook elke vier uur vervangen worden. Dan moet je dus meerdere exemplaren hebben,” legt wethouder Bruggeman uit. “We hopen zo dat onze inwoners een beetje te kunnen helpen bij het naleven van de mondkapjesplicht.”

Verzoek van PvdA

Het uitdelen van de maskers kwam als een verzoek vanuit de PvdA. Deze fractie vroeg eerder om de mogelijkheden voor gratis mondkapjes uit te zoeken. Ze maakten zich zorgen om inwoners die te weinig financiële middelen hebben om kapjes te kopen. Ook zij hebben noodzakelijke bezigheden in publieke ruimtes en moeten dus mondkapjes kunnen dragen.

De gemeente heeft de mondkapjes verstuurd met brieven naar mensen die bij de gemeente bekend zijn vanwege een uitkering. Ook mensen in de schuldregeling kregen mondkapjes thuisgestuurd. De gemeente heeft geen adressen van cliënten van de Voedselbank. Zij hebben de enveloppen met mondkapjes in hun pakket gekregen.