Politie Haringvliet zet extra in op overlast

Foto: Politie Goeree-Overflakkee

De politie Haringvliet, waar Goeree-Overflakkee ook onder valt, zet deze tijd extra in op overlast. En die komt is verschillende soorten en maten.

Zo is er de afgelopen tijd extra personeel ingezet om overlast tegen te gaan. Hierbij gaat het om vuurwerkoverlast en jeugd. Tegelijkertijd is er ook meteen gehandhaafd op de coronamaatregelen. Ook buiten het eiland is er dus hard gewerkt aan deze zaken.

Vuurwerkoverlast

Zo is er de afgelopen week ruim 70 kilo illegaal vuurwerk en ruim 100 losse Cobra’s en Nitraten vernietigd. Ook is het team binnengetreden in zes woningen in verband met vuurwerk. Op Goeree-Overflakkee waren dat woningen in Melissant en Stellendam.

In Hoogvliet werd een vuurwerk-inleveractie georganiseerd. Daar is in totaal 37,9 kilo vuurwerk ingeleverd.

Sinds 1 november is er al zo’n 1300 kilo zwaar en illegaal vuurwerk ingenomen en vernietigd. Dit is van alle gemeenten binnen basisteam Haringvliet.

Coronahandhaving

Met de huidige lockdown mag je nog maar met twee mensen buiten verzamelen. Daar werd de afgelopen week niet overal gehoor aan gegeven. Zo heeft de politie vier illegale feesten en samenkomsten beëindigd in Hoogvliet en Hellevoetsluis. Er zijn 6 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de coronamaatregelen. Daarnaast is er ook nog 32 keer officieel gewaarschuwd. Deze waarschuwingen komen ook in het systeem terecht. De volgende keer dat ze deze fout maken krijgen ze wel een boete.

Overige overlast

Verder is er preventief gefouilleerd in Spijkenisse, Barendrecht en Ridderkerk. De politie is extra vaak preventief aanwezig geweest op plekken met veel overlast. Daarbij is nauw samengewerkt met BOA’s van alle gemeenten binnen basisteam Haringvliet.

Deze resultaten zijn slechts highlights van wat de politie de afgelopen week is tegengekomen.

Extra inzet op overlast

Afgelopen week hebben we in ons gebied extra personeel ingezet om overlast van vuurwerk en…

Geplaatst door Politie Goeree-Overflakkee op Woensdag 23 december 2020