23 nieuwe besmettingen gemeld voor het eiland

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Een nieuwe week is aangebroken. Het RIVM heeft op het coronadashboard de cijfers van maandag 21 december gedeeld.

Door Sam Fish

Sinds de ICT-storing van vorige week zijn de cijfers door het dak gegaan. Ineens zaten we meerdere dagen weer ruim boven de 10.000 besmettingen per dag. Daar werd natuurlijk wel een inhaalslag gemaakt, maar dat was afgelopen weekend niet meer aan de orde. Maar nu lijkt het erop dat de cijfers weer gaan dalen.

Voor heel Nederland worden er voor vandaag 11.212 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1834 minder dan zondag 20 december. Dat is dus goed nieuws. Ook op Goeree-Overflakkee is een daling te zien. Zo werden er gisteren nog 38 nieuwe gevallen gemeld, vandaag zijn dat er 23. Een mooie daling dus. Hopelijk is dit ook gelijk de start van de daling naar aanleiding van de strengere maatregelen.

CuraMare

Over CuraMare is niets nieuws bekend, dat wordt vrijdag pas weer gedeeld. Daarom delen we de situatie van afgelopen vrijdag nog even als herinnering. Kleine kanttekening wel over het updaten op vrijdag: In de kerstvakantie wordt het overzicht bijgewerkt op maandag 28 december en op vrijdag 4 januari.

CuraMare coronakaart 18 december