41 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur op GO

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

De storing mag dan voorbij zijn, de cijfers die op donderdag 17 december gepubliceerd zijn op het coronadashboard zijn niet mals.

Door Sam Fish

De cijfers liggen namelijk weer hoger dan een dag eerder. Zo zijn er voor heel Nederland in de afgelopen 24 uur 12.844 nieuwe besmettingen gemeld. Op Goeree-Overflakkee komen er vandaag ook nog eens 41 bij. Wel minder dan gisteren, toen waren het er 43, maar nog steeds te veel.

Dit is echter nog met een nasleep van de storing van een paar dagen geleden. Het RIVM zegt hierover het volgende:

Door een eerdere ICT-storing bij de GGD zijn op maandag en dinsdag niet alle meldingen ontvangen. De achterstanden komen erbij op woensdag, donderdag en vrijdag. Daardoor vallen de dagcijfers op deze dagen hoger uit dan werkelijk.

CuraMare

We moeten nog één nachtje slapen tot we de nieuwe cijfers krijgen van binnen zorgorganisatie CuraMare. Zij plaatsen sinds 4 december namelijk alleen nog een update over de situatie op vrijdag. We kijken daarom even naar de laatste kaart, die van vrijdag 11 december. Daarop is te zien dat er in het ziekenhuis 12 coronapatiënten worden behandeld. In woonzorglocatie zijn zes bewoners besmet met het virus en er liggen nog twee patiënten op de tijdelijke afdeling.

Sinds de nieuwe telling van 1 september zijn er binnen CuraMare 28 coronapatiënten overleden aan de gevolgen van het virus.

curamare coronakaart 11 december