Twintig nieuwe coronabesmettingen gemeld op GO

Foto: Afbeelding van Willfried Wende via Pixabay

Een nieuwe dag betekent natuurlijk nieuwe coronacijfers. En die zijn voor het eerst in weken weer eens gedaald!

Door Sam Fish

Al de hele dag komen er pushberichten binnen over de aankomende lockdown en strengere maatregelen. Deze maatregelen worden genomen door de stijgende coronacijfers van de afgelopen twee weken. Zo zaten we gisteren op bijna 10.000 nieuwe gevallen in 24 uur. En juist vandaag, met het nieuws van de strenge lockdown, dalen de cijfers eindelijk weer een beetje. Er worden voor vandaag namelijk 8496 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er ongeveer 1500 minder dan zondag 13 december.

Ook op Goeree-Overflakkee is deze daling te zien. Zeker drie dagen achter elkaar lagen de dagcijfers boven de dertig meldingen. Vandaag gaan we een betere kant op met 20 besmettingen in 24 uur. Dat zijn er natuurlijk nog steeds 20 te veel, maar elke daling pakken we met beide handen aan.

Lockdown

Toch zal deze daling niets uitmaken voor de lockdown die vanavond wordt aangekondigd. Althans, daar gaan we niet vanuit. Hoe die lockdown er precies uit komt te zien is nog niet honderd procent duidelijk. Er wordt wel gesproken over de sluiting van niet-essentiële winkels en contactberoepen. Daarbij moeten ook de scholen dicht vanaf woensdag en mag je nog maar twee gasten thuis ontvangen. Dit alles zou duren tot 19 januari 2021.

De precieze details gaan we vanavond horen. Premier Rutte geeft dan een toespraak vanuit het Torentje in Den Haag.