31 nieuwe coronabesmettingen gemeld op het eiland

Foto: Afbeelding van AnnaliseArt via Pixabay

Een nieuwe dag en dus nieuwe coronacijfers. En voor de twaalfde dag op rij is er een stijging te zien in de dagelijkse cijfers.

Door Sam Fish

Met twaalf dagen van stijging achter elkaar kunnen we niet meer spreken over een jojo-effect. En met de stijging van vandaag zijn we bijna weer terug bij af. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk bijna 10.000 positieve testuitslagen gegeven. Om precies te zijn gaat het om 9924 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 760 meer dan gisteren.

Ook op Goeree-Overflakkee liggen de dagcijfers nog hoog, maar van een stijging is geen sprake. Er zijn vandaag namelijk 31 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 4 minder dan gisteren. Maar dat het aantal van vandaag lager ligt is nog niet positief te noemen. Het zijn nog steeds veel te veel besmettingen die plaatsvinden elke dag. De kans is dan ook groot dat er de komende week strengere maatregelen worden aangekondigd.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare geeft sinds kort alleen nog maar een update op vrijdagmiddag. We zullen dus nog even moeten wachten om te weten te komen hoe de situatie daar is. We delen daarom nog maar eens de kaart van afgelopen vrijdag, 11 december. Daarop is te zien dat er op dit moment 12 mensen in het ziekenhuis liggen die behandeld worden voor het virus. Helaas zijn er in het ziekenhuis sinds 1 september ook al 25 coronapatiënten overleden aan de gevolgen van het virus.

Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn er nog zes bewoners ziek van het virus. Ook liggen er nog twee coronapatiënten op de tijdelijke opname afdeling.

curamare coronakaart 11 december