35 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het coronadashboard is aangevuld met de cijfers van zaterdag 12 december. Er is wederom een stijging te zien in deze dagcijfers.

Door Sam Fish

Gisteren zaten de dagcijfers met 8894 nieuwe besmettingen al bijna op de 9000. Maar vandaag gaan we daar nog even overheen. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk ruim 9000 positieve testuitslagen binnengekomen bij het RIVM. Om precies te zijn gaat het om 9182 nieuwe gevallen. Dat zijn er 303 meer dan dat er gisteren werden gemeld.

Op Goeree-Overflakkee ligt het aantal nieuwe meldingen ook aardig hoog. Het zijn er drie minder dan gisteren, namelijk 35 in de afgelopen 24 uur.

Strengere maatregelen

Tijdens de persconferentie van dinsdag 8 december liet premier Rutte al weten dat er voor de kerst mogelijk nog strengere maatregelen zouden komen. Deze zouden alleen worden aangekondigd als het voor de kerst niet zou verbeteren. Met de stijging van de dagelijkse cijfers op dit moment, zit die daling er ook niet in voor de kerst. Er is daarom morgen een extra bijeenkomst in het Catshuis. Daar wordt gesproken over mogelijk strengere maatregelen.

Als deze maatregelen daadwerkelijk worden ingevoerd dan zal er waarschijnlijk dinsdag een persconferentie komen waarin deze worden aangekondigd. Hoe die strengere maatregelen eruit zouden gaan zien is nog even afwachten. Daar is nog niets concreets over te zeggen.