23 besmettingen erbij gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het RIVM heeft de nieuwe dagcijfers bekend gemaakt via het coronadashboard van de Rijksoverheid. Ook die van ons eilandje.

Door Sam Fish

En die cijfers zijn niet mals, de landelijke cijfers gaan voor het dak! In de afgelopen 24 uur zijn er voor heel Nederland 8793 nieuwe besmettingen gemeld. Gisteren waren dat er nog 6589. Dat is dus een enorme stijging in zo’n korte tijd en al de negende dag op rij waarop de cijfers stijgen.

Helaas zijn er vandaag ook 64 nieuwe overlijdens gemeld. Daarmee zijn er in Nederland al 9902 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Goeree-Overflakkee

Ook voor het eiland zijn de nieuwe cijfers binnen. En op Goeree-Overflakkee doen we niet helemaal mee aan deze trend. De dagcijfers liggen nog steeds hoog, maar niet hoger dan gisteren. Zo werden er gisteren maar liefst 31 nieuwe besmettingen gemeld. Vandaag komen er nog eens 23 bij.

Morgen, vrijdag 11 december, komt er een nieuwe kaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. Dan weten we hoe de situatie ervoor staat binnen hun locaties. Op het Hernesseroord wordt de situatie langzaamaan iets beter, maar het blijft een zware, rare en moeilijke tijd voor cliënten en medewerkers. Stuur jij hen een kerstkaartje?

Post maakt blij 🤗 Het zijn lastige tijden voor onze cliënten en medewerkers. Daarom starten we een kerstkaartenactie….

Geplaatst door Zuidwester op Donderdag 10 december 2020