31 nieuwe besmettingen gemeld op GO in 24 uur

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

De nieuwe cijfers van het RIVM zijn binnengekomen op het coronadashboard. We zijn weer íets gestegen in het land.

Door Sam Fish

De afgelopen dagen bleven de landelijke dagcijfers maar stijging met een maximum van ruim 7100 besmettingen op één dag. Het was dan ook een hele opluchting toen het er gisteren zo’n 1000 minder waren dan dat. Echter, vandaag gaan we weer iets omhoog. Voor heel Nederland zijn er namelijk 6589 nieuwe besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. We gaan dus gewoon door met het jojo-effect.

Ook op Goeree-Overflakkee zijn de cijfers helaas gestegen, en hoe! Gisteren meldden we nog 13 nieuwe besmettingen in 24 uur, voor vandaag draaien we dat om. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 31 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee!

Waar is dat virus?

Helaas weten we niet waar deze besmettingen zich bevinden. Maar dat maakt ook niet écht uit, want niet iedereen met klachten laat zich testen. En dan zijn er ook nog mensen die wel besmet zijn, maar geen symptomen hebben. Het virus zit dus eigenlijk overal en het is daarom belangrijk om altijd voorzicht te zijn en je aan de regels te houden. Draag een mondkapje waar dat nodig is, maar vergeet daarbij niet ook nog afstand te houden tot andere mensen. Het is niet of of, maar en en.

Helaas krijgen we geen dagelijkse updates meer vanuit zorgorganisatie CuraMare. Zij publiceren voortaan alleen nog op vrijdag een nieuwe kaart. We zullen dus nog heel even moeten wachten. Wel weten we dat de situatie op Hernesseroord in Middelharnis de goede kant op gaat. En Sjaloom Zorg-locatie De Stove in Sommelsdijk is zo goed als coronavrij.