16 besmettingen erbij gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

We dachten dat de cijfers gisteren hard gestegen waren? Pas dan maar op voor de cijfers die het coronadashboard meldt voor zaterdag 5 december.

Door Sam Fish

In het hele land zijn er namelijk in de afgelopen 24 uur ruim 6500 bijgekomen. Om precies te zijn gaat het om 6577 nieuwe besmettingen in 24 uur. Dat gaat dus eigenlijk de hele verkeerde kant op. Tot nu toe jojo’den de cijfers namelijk tussen de 4000 en 6000 nieuwe besmettingen per dag. Vandaag gaan we daar dus overheen. Hopelijk gaat het om een eenmalige uitschieter.

Op Goeree-Overflakkee doen we gelukkig niet mee met de landelijke stijging. Zo werden er gisteren nog 28 nieuwe besmettingen gemeld. Vandaag zakt dat cijfer naar 16 nieuwe besmettingen in 24 uur. Maar goed, het is weekend en dat betekent dat er geen update is vanuit CuraMare. Daarop zullen we moeten wachten tot maandag.

Hernesseroord 

Drie weken geleden was er sprake van een corona uitbraak binnen Hernesseroord in Middelharnis. Ruim 70 medewerkers en cliënten raakten besmet en het terrein ging zo goed als op slot. Maar het einde is in zicht. Op dit moment hebben nog zo’n 10 cliënten en 30 medewerkers corona. Er is de afgelopen weken dan ook hard gewerkt om het virus in te dammen.

Helaas is er wel verdrietig nieuws. Eén van de cliënten is overleden aan de gevolgen van het virus. Wij wensen de nabestaanden dan ook heel veel sterkte toe met dit verlies.

Voorlopig wordt de dagbesteding alleen aangeboden op de woning of in een speciaal opengesteld lokaal. De groepen worden gescheiden houden en binnen de besloten woningen is er nog geen bezoek toegestaan. In de open woningen geldt het dringende advies om bezoek te beperken. Uiteraard werken de medewerkers met persoonlijke beschermingsmiddelen bij de cliënten die ziek zijn. Deze cliënten worden ook apart gehouden van de rest van de bewoners.

Lees hier het hele bericht van Zuidwester