Coronadashboard meldt 28 nieuwe besmettingen

Foto: CuraMare

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is door het RIVM aangevuld met de cijfers van vrijdag 4 december.

Door Sam Fish

Voor de tweede dag op rij is er een stijging te zien in de cijfers. Vandaag alleen al zijn er bijna 6000 nieuwe besmettingen gemeld. Om precies te zijn gaat het om 5935 gevallen. Gisteren waren dat er ook al 5641. Op Goeree-Overflakkee is deze stijging ook terug te zien. De laatste twee dagen kwamen er 20 en 21 nieuwe besmettingen bij. In de afgelopen 24 uur zijn er nog eens 28 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD.

Hernesseroord 

Drie weken geleden was er sprake van een corona uitbraak binnen Hernesseroord in Middelharnis. Ruim 70 medewerkers en cliënten raakten besmet en het terrein ging zo goed als op slot. Maar het einde is in zicht. Op dit moment hebben nog zo’n 10 cliënten en 30 medewerkers corona. Er is de afgelopen weken dan ook hard gewerkt om het virus in te dammen.

Helaas is er wel verdrietig nieuws. Eén van de cliënten is overleden aan de gevolgen van het virus. Wij wensen de nabestaanden dan ook heel veel sterkte toe met dit verlies.

Voorlopig wordt de dagbesteding alleen aangeboden op de woning of in een speciaal opengesteld lokaal. De groepen worden gescheiden houden en binnen de besloten woningen is er nog geen bezoek toegestaan. In de open woningen geldt het dringende advies om bezoek te beperken. Uiteraard werken de medewerkers met persoonlijke beschermingsmiddelen bij de cliënten die ziek zijn. Deze cliënten worden ook apart gehouden van de rest van de bewoners.

Lees hier het hele bericht van Zuidwester

CuraMare

Binnen zorgorganisatie CuraMare is de afgelopen 24 uur niet veel veranderd. Er zijn twee mensen ontslagen uit het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daar liggen nu nog 7 coronapatiënten te vechten tegen het virus.

CuraMare coronakaart 4 december