20 nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de nieuwe informatie van donderdag 3 december. Er is weer een aardige stijging te zien.

Door Sam Fish

De stijging was natuurlijk te verwachten, gezien het jojo-patroon dat de dagcijfers aannemen. Gisteren stegen we al met zo’n 900 naar 4942. Vandaag komen er nog wat meer nieuwe besmettingen bij. In totaal zijn er in de afgelopen 24 uur 5641 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Nederland. Op Goeree-Overflakkee is deze stijging niet echt terug te zien. De dagcijfers op het eiland zijn vrijwel gelijk gebleven. Er zijn in 24 uur 20 nieuwe besmettingen gemeld, gisteren waren dat er 21.

CuraMare 

Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn er een aantal dingen veranderd. Zo is zijn er in het ziekenhuis 4 mensen naar huis gestuurd en is er helaas 1 coronapatiënt overleden aan de gevolgen van het virus. Dat is nummer 24 sinds de nieuwe telling van 1 september. Op dit moment liggen er nog 8 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh zijn twee bewoners genezen verklaard. Daar vechten nu nog 2 bewoners tegen het virus. En binnen woonzorglocatie ’t Spectrum in Stellendam is ook een bewoner genezen verklaard. Deze locatie is daarmee nu helemaal coronavrij.

curamare coronakaart 3 december