98 coronabesmettingen in één week op GO

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Het is dinsdag en dat betekent dat het RIVM de nieuwe weekcijfers bekend heeft gemaakt. De cijfers die vandaag zijn gepubliceerd lopen van 25 november tot 1 december.

Door Sam Fish

In de afgelopen week zijn er 33.949 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er zo’n 3000 minder dan een week eerder, toen waren het er 36.931. Er zijn 1007 mensen opgenomen in het ziekenhuis, van hen liggen er 183 op een intensive care-afdeling. Vorige week waren dat er nog 1291 en 193.

Helaas zijn er in de afgelopen week ook mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Tussen 25 november en 1 december zijn er 406 overlijdens gemeld. Een week eerder waren dat er nog 422.

Testen

Er zijn weer meer mensen getest in de afgelopen 7 dagen. Een week eerder bezochten 254.341 mensen een teststraat. Vanaf 25 november waren dat er zo’n 4000 meer, namelijk 258.878. 11,1 procent van hen kregen een positieve testuitslag, vergeleken met 12 procent in de week ervoor. Het percentage besmette personen is dus gedaald terwijl er meer testen zijn uitgevoerd Dat is dus goed nieuws.

Heb jij corona-achtige klachten? Laat je dan testen! Maak een afspraak via 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Wacht je test én de uitslag af in quarantaine. De wachttijd voor zo’n test wordt steeds korter en ook de uitslag laat minder lang op zich wachten.

Reproductiegetal R

Het reproductiegetal R laat zien hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door één corona-patiënt. Dit getal ligt deze week op 1,04. Dat is een kleine stijging vergeleken met vorige week. Toen was het getal R 1,02. Dit betekent dat 100 mensen met corona samen 104 andere mensen besmetten met het virus.

Goeree-Overflakkee

Het RIVM deelt ook elke week een coronakaart die over twee weken gaat. Die van deze week loopt dus van 25 november tot 1 december. Daarop staat dat er in de afgelopen twee weken 163 besmettingen zouden zijn gemeld. In de eerste week van die twee waren dat er echter al 99. Volgens de dagcijfers van de afgelopen week zijn er sinds 25 november nog eens 98 bijgekomen.

Het zijn er dus iets meer dan 163, maar wel weer minder dan 100 besmettingen in de week. 98 besmettingen zijn er nog steeds te veel, maar elke daling is een stap in de goede richting.

1 december

Zoals gezegd lopen de cijfers tot 1 december en niet tot en met. Dat wil dus zeggen dat de dagcijfers van vandaag er nog niet bijzitten. Maar ze zijn er wel. Zo zijn er in heel Nederland in de afgelopen 24 uur 4073 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is weer iets minder dan gisteren, toen waren het er 4610. Op Goeree-Overflakkee zijn er vandaag 8 nieuwe besmettingen gemeld.

Gisteren kregen we geen update vanuit zorgorganisatie CuraMare. Dat wil zeggen, er is op maandag 30 november geen nieuwe coronakaart gepubliceerd. Vandaag gelukkig wel, maar het is niet allemaal even goed nieuws. Op de kaart is namelijk te zien dat er wederom iemand is overleden aan de gevolgen van het coronavirus in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Daar zijn nu 23 coronapatiënten overleden sinds 1 september. Er zijn gelukkig wel twee patiënten ook weer naar huis gestuurd.

curamare coronakaart 1 december