‘Slechts’ vijf nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur!

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het is maandag 30 november en de cijfers van het RIVM zijn binnengekomen via het coronadashboard. Er is weer een daling te zien.

Door Sam Fish

De cijfers schommelen enorm, je zou er bijna zeeziek van worden. Elke dag weer een daling of stijging, in ieder geval liggen de cijfers ergens tussen de 4000 en 6000 per dag. Dat is ook vandaag het geval. In de afgelopen 24 uur zijn er voor heel Nederland 4610 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er bijna 1000 minder dan gisteren, om precies te zijn scheelt het 987 besmettingen.

Ook op Goeree-Overflakkee is die daling gelukkig te zien. Hier zijn in de afgelopen 24 uur ‘slechts’ 5 nieuwe meldingen gemaakt. We gebruiken de aanhalingstekens, omdat het er nog altijd vijf te veel zijn. Maar elke minder grote stijging is mooi meegenomen. Gisteren werden er 19 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland.

De Stove

Ook binnen Sjaloom Zorg-locatie de Stove in Sommelsdijk brak ongeveer een maand geleden het virus uit. Acht bewoners moesten in quarantaine, maar het zit er bijna op. Nog drie bewoners zijn aan het uitzieken en later deze week mogen de genezen bewoners weer hun gang gaan. Ze mogen dan weer van hun kamer af en terug naar de dagbesteding. En die nieuwe vrijheid zal zeker gevierd gaan worden!

De bewoners zijn dan ook heel dankbaar voor alle kaarten die zijn gestuurd naar aanleiding van de oproep van een paar weken geleden. Dat heeft hen heel veel goeds gedaan. De kerstkaarten zijn binnenkort dan ook zeker welkom op hetzelfde adres!

Testen zonder symptomen

Als iemand positief test op het coronavirus wordt er meteen bron- en contactonderzoek gestart door de GGD. Het kan dan zijn dat je gebeld wordt dat je in contact bent geweest met iemand die dus het virus onder de leden heeft. Ook is het mogelijk dat je via de app CoronaMelder een berichtje krijgt dat dit het geval is. Bij beide situaties is het vanaf morgen, dinsdag 1 december, mogelijk om je dan te laten testen. Dit kan op de vijfde dag na het laatste contact, ook als je geen symptomen hebt.

Als uit de test blijkt dat je zelf geen corona hebt, hoef je de quarantaineperiode van tien dagen niet af te maken. Het blijft wel belangrijk om ook daarna nog alert te zijn voor eventuele klachten. Krijg je later alsnog klachten? Laat je dan gewoon nog eens testen. Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare heeft op maandag 30 november om 18.36 uur nog geen nieuwe coronakaart op haar website gepubliceerd. We hebben dus geen update van de situatie binnen hun locaties.

Als je morgenvroeg lawaai hoort in Sommelsdijk (en dan specifiek in de Stoofhoek…) dan zijn wij het op Sjaloom Zorg de…

Geplaatst door Gerdie Schellevis op Maandag 30 november 2020