22 nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Willfried Wende via Pixabay

Een nieuwe dag en nieuwe cijfers. Het coronadashboard is aangevuld met de cijfers voor vrijdag 20 november.

Door Sam Fish

De cijfers liggen weer aardig hoger vandaag. Dat komt door een eerdere ICT-storing binnen het RIVM. Voor vandaag worden er in ieder geval 5974 nieuwe besmettingen gemeld. Voor Goeree-Overflakkee zijn dat er maar liefst 22 in 24 uur!

Het RIVM laat het volgende weten:

Een deel van de meldingen zijn positieve tests van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven. Door een ICT-probleem heeft het RIVM niet alle positieve testuitslagen ontvangen. Het probleem is inmiddels opgelost. Het dagcijfer van vandaag geeft daarom een vertekend beeld. Het aantal ontbrekende meldingen wordt geschat op ongeveer 1.000. Deze zullen vanaf morgen zichtbaar worden. Het aantal meldingen zal hierdoor morgen naar verwachting hoger zijn.

CuraMare

Binnen zorgorganisatie CuraMare is de afgelopen 24 uur niet veel veranderd. Er zijn twee coronapatiënten ontslagen uit het ziekenhuis. Zij mogen thuis verder aansterken en revalideren. In totaal liggen er nog 13 coronapatiënten in het ziekenhuis. Alle andere locaties van CuraMare zijn onveranderd gebleven sinds gisteren.

Hernesseroord

Vorige week meldden we dat er een corona-uitbraak was op het terrein van Hernesseroord in Middelharnis. Toen waren er 21 cliënten en 12 medewerkers besmet met het virus. Inmiddels is de situatie verergerd. Voor zover bekend zijn er nu namelijk 41 cliënten en 35 collega’s besmet met het virus.

“We testen ontzettend veel en constateren steeds meer besmettingen,” vertelt Angélique Koevoets. Zij is bestuurder binnen Zuidwester. “We werken hard aan het indammen van het virus. Dat vraagt veel van onze bewoners, verwanten en medewerkers. De situatie is zorgelijk. We leven dan ook mee met alle betrokkenen en wensen hen veel kracht en sterkte toe.”

De betreffende woningen zijn gesloten voor bezoekers. Ook zijn alle dagbestedingslocaties op het terrein gesloten. Op deze manier worden alle onderlinge contacten tussen cliënten en medewerkers van verschillende woningen zoveel mogelijk beperkt.

CuraMare coronakaart 20 november