Coronapatiënt overleden in Van Weel-Bethesda

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

In het hele land is vandaag een kleine stijging te zien in het aantal nieuwe coronabesmettingen. Maar het lijkt mee te vallen.

Door Sam Fish

De cijfers zijn vanmiddag gepubliceerd op het coronadashboard. Daar meldt het RIVM voor woensdag 18 november dat er in 24 uur 4628 besmettingen bijgekomen zijn. Dat zijn er zo’n 300 meer dan gisteren, toen werden er 4320 nieuwe besmettingen gemeld voor het hele land. Op Goeree-Overflakkee is deze kleine stijging ook te zien, hier is het er namelijk één meer dan gisteren. In de afgelopen 24 uur zijn er daarmee 13 nieuwe besmettingen gemeld.

CuraMare

Helaas is op de coronakaart van zorgorganisatie CuraMare wederom een sterfgeval te zien. Deze patiënt is overleden in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daar zijn gelukkig wel ook drie coronapatiënten ontslagen. Op dit moment liggen er nog 13 coronapatiënten in het ziekenhuis van Dirksland. In woonzorglocatie zijn dat er nog twee, daar zijn er in de afgelopen 24 uur namelijk twee genezen verklaard. En in het Spectrum in Stellendam is ook een bewoner beter geworden.

Binnen CuraMare vechten op dit moment nog 22 bewoners, patiënten en cliënten tegen het virus.

curamare coronakaart 18 november