19 besmettingen gemeld voor Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het coronadashboard is aangepast met de cijfers van zaterdag 14 november. En we zijn weer iets naar beneden.

Door Sam Fish 

Het is geen grote daling, maar ook van een kleine daling worden we al heel blij. En in principe is het nog steeds een stijging, want er komen nog elke dag nieuwe besmettingen bij. De stijging vlakt alleen wat af, in zoverre spreken we van een daling. Er zijn vandaag minder besmettingen bijgekomen dan gisteren. Goed nieuws dus, want de afgelopen drie dagen gingen de cijfers juist weer omhoog. We hebben dus geen idee welke kant het op gaat.

Voor zaterdag 14 november worden er op het coronadashboard 5941 besmettingen gemeld voor heel Nederland. Dat zijn er 167 minder dan een dag eerder. Zoals gezegd; een klein beetje gedaald. Op Goeree-Overflakkee zijn er echter iets meer bijgekomen dan gisteren. Toen meldden we 13 nieuwe besmettingen in 24 uur. Vandaag zijn dat er 19. Iets meer dus, helaas.

Uitbraken

ZuidWester maakte op vrijdag 13 november bekend dat er een corona uitbraak is op Hernesseroord. Daar zijn op dit moment zeker 21 cliënten en 12 medewerkers besmet met het virus. Er wordt hard gewerkt om de zorg zo goed en veilig mogelijk door te laten gaan. Ook binnen De Stove, een zorglocatie van Sjaloomzorg, is het fout. Daar zitten de bewoners in quarantaine omdat 8 bewoners besmet zijn geraakt met het virus.