Corona uitbraak binnen Hernesseroord Middelharnis

Foto: Google Maps, Streetview

ZuidWest laat weten dat het Hernesseroord in Middelharnis flink getroffen is het coronavirus. Voor zover bekend zijn er 21 cliënten en 12 medewerkers besmet met het virus.

Door Sam Fish

“Een uibraak van deze omvang hebben we nog niet eerder meegemaakt,” zegt ZuidWester bestuurder Angélique Koevoets. Zij neemt ook een stijging waar bij de locaties in Voorne-Putten en West-Brabant. “We hopen en duimen dat onze cliënten en medewerkers niet té ziek worden en goed herstellen.” De zorg op Hernesseroord gaat wel gewoon door. De medewerkers zetten zich in op een goede en veilige manier. “Daar waar collega’s zijn uitgevallen, wordt bijgesprongen door behandelaren van ons Expertisecentrum,” legt Koevoets uit.

Op alle locaties worden eventuele verdere besmettingen nauwlettend in de gaten gehouden. “De andere cliënten en medewerkers worden goed in de gaten gehouden. De betreffende woningen zijn gesloten. Ook zijn alle dagbestedingslocaties op het terrein gesloten. Op die manier worden onderlinge contacten tussen cliënten en medewerkers van verschillende woningen zoveel mogelijk beperkt.”

Dagcijfers RIVM

Niet alleen binnen het Hernesseroord gaat het fout. Ook in Nederland zijn de cijfers gestegen. Voor de derde dag op rij zijn de dagcijfers weer hoger dan een dag eerder. In heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 6109 nieuwe besmettingen gemeld. Gisteren waren dat er 5658 en op woensdag nog 5424. En dat terwijl het juist de goede kant op leek te gaan.

Op Goeree-Overflakkee lijkt het mee te vallen met die stijging. Hier zijn in de afgelopen 24 uur juist iets minder nieuwe besmettingen gemeld. Voor vandaag, vrijdag 13 november, staat de teller op 13 nieuwe besmettingen in één dag. Gisteren waren dat er nog 22.

CuraMare

Ook goed nieuws vanuit het ziekenhuis, al is de kaart nog steeds niet helemaal logisch voor ons. Zolang we geen antwoord krijgen van CuraMare moeten we het er even mee doen. Er is namelijk 1 patiënt uit het ziekenhuis ontslagen, maar bij het bolletje van ontslagen patiënten staat +2. Er liggen in ieder geval minder mensen in het ziekenhuis met het coronavirus en dat is goed nieuws.

Verder ook goed nieuws vanuit woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Daar is één bewoner weer opgeknapt en genezen verklaard. Wel vechten daar nog vier bewoners tegen het virus.

CuraMare coronakaart 13 november