VIDEO – Richard Groenendijk komt met coronahit!

Foto: Richard Groenendijk Jopie Parlevliet

Al maanden leven we in rare tijden. We kunnen geen leuke dingen doen, we mogen niet uit eten. Tijd voor wat leuks, dus.

Door Sam Fish

Dat was dan ook precies het idee van cabaretier Richard Groenendijk. De geboren Flakkeeënaar maakte daarom, als Jopie Parlevliet, een regelrechte hit over het coronavirus. Het melodietje kennen we allemaal, dat is namelijk van Rafaella Carra. En die blijft wel even hangen.

Maar behalve de lekkere melodie is de tekst ook echt goud, dus luister goed. En die dansmoves van Jopie die kunnen ze het theater in!

Carnaval

Bij gebrek aan Carnaval grijpt Jopie de elfde van de elfde haar kans om haar debuutsingle te presenteren. ‘Tebbie nou op je muil?!’ is de titel van dit pareltje. “In deze coronatijd met zoveel narigheid, moet er gewoon ook een beetje vrolijkheid komen. Wan vrolijkheid en gezelligheid doet de mensen goed,” aldus Jopie in een verklaring op haar website. “Het is allemaal al erg genoeg.”

Jopie en Richard laten weten dat het lied is bedoeld met een vette knipoog. Beiden staan ze volledig achter de coronamaatregelen die de overheid heeft genomen.

Tebbie nou op je muil?!

Het idee van de single kwam spontaan door een video op Facebook. Daarin oefende Richard het nummer voor zijn gelijknamige theatershow die van 19 december tot en met 3 januari in het Rotterdamse Club Luxor te zien is. Althans, dat is de planning, het is door de maatregelen nog even afwachten of het doorgaat.