24 coronabesmettingen erbij op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 11 november. In het hele land zijn stijgingen te zien.

Door Sam Fish

De stijging is allereerst te zien in de landelijke cijfers. Hij valt over het algemeen mee, maar elke stijging is onwenselijk. Vandaag worden er voor Nederland 5424 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er ruim 700 meer dan gisteren, om precies te zijn 729 meer. Ook op Goeree-Overflakkee is het aantal nieuwe besmettingen weer gestegen. Zo werden er gisteren nog maar zes nieuwe besmettingen gemeld, vandaag is dat wel anders. In 24 uur zijn er namelijk 24 nieuwe coronabesmettingen gemeld voor het eiland.

CuraMare

Zorgorganisatie heeft op dinsdag 10 november geen update geplaatst over de situatie binnen hun locaties. Vandaag is die er gelukkig weer wel. Helaas is er op de kaart te zien dat er wederom twee coronapatiënten zijn overleden in het ziekenhuis. Daarmee staat die teller nu op 12. Sinds 1 september zijn er binnen de zorgorganisatie nu 14 mensen overleden aan het virus.

Ook is te zien dat er iemand nieuw is opgenomen in het ziekenhuis en er zijn er 6 genezen verklaard. Binnen de rest van de locaties van CuraMare lijkt het rustig. In woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Middelharnis vechten 5 bewoners tegen het virus, evenals in het Spectrum in Stellendam. Er zijn twee coronapatiënten opgevangen op de tijdelijke opname.

curamare coronakaart 11 november