Coronadashboard meldt 30 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van Willfried Wende via Pixabay

Een nieuwe dag en dus ook weer nieuwe cijfers op het coronadashboard. Dit is mogelijk nog met een klein overschot na de storing van afgelopen woensdag.

Door Sam Fish

Het coronadashboard had op woensdag 28 oktober wederom last van een storing. Daardoor waren op die dag de cijfers relatief laag. Gisteren zou alles rechtgetrokken zijn, maar het zou kunnen dat er ook vandaag nog cijfers van de afgelopen dagen bij zit.

Op vrijdag 30 oktober meldt het coronadashboard in ieder geval 11.141 nieuwe besmettingen. Dat is een enorme stijging en het is dan ook voor het eerst dat het om meer dan 11.000 besmettingen in 24 uur gaan. Voor Goeree-Overflakkee is het op dit moment redelijk stabiel. Op het eiland zijn er in de laatste 24 uur 30 nieuwe besmettingen gemeld.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare heeft ook nieuwe cijfers gedeeld. Op hun kaart van vrijdag 30 oktober is te zien dat er opnieuw een coronapatiënt is opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daar worden op dit moment 18 patiënten verzorgd. Helaas zijn daar ook al 9 mensen overleden aan virus sinds 1 september. 59 mensen waren weer goed genoeg om naar huis te gaan de afgelopen tijd.

CuraMare coronakaart 30 oktober