28 nieuwe coronabesmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by magica from Pixabay

Het coronadashboard is vandaag laat met het updaten van de cijfers, dit komt door een ICT-storing. Daardoor kloppen de cijfers ook niet 100 procent.

Door Sam Fish

Door een ICT-probleem heeft het RIVM geen complete dataset ontvangen,” laat het RIVM weten op het coronadashboard.Het probleem is inmiddels opgelost, maar het is nog niet duidelijk om hoeveel ontbrekende meldingen het gaat. Het dagcijfer van vandaag geeft daarom een vertekend beeld. In werkelijkheid ligt het cijfer hoger. Morgen zal het cijfer hoger zijn. Het gemiddelde van de cijfers van vandaag en morgen geeft straks een beter beeld.

Het dagcijfer voor heel Nederland is gezet op 8669 nieuwe besmettingen. Dat werkelijke cijfer ligt dus hoger, maar dit aantal is in ieder geval 100 procent zeker. Houd er echter wel rekening mee dat dit dus morgen rechtgetrokken gaat worden. Dat cijfer klopt dan dus ook niet helemaal. Daarnaast is er op maandag ook altijd een lager getal dan werkelijk het geval is. Dit komt doordat er in het weekend niet altijd cijfers worden doorgegeven.

Goeree-Overflakkee

Voor Goeree-Overflakkee zijn er ook nieuwe cijfers ingevuld op het dasboard. Ook voor deze cijfers geldt dat ze misschien niet compleet zijn. Toch meldt het coronadashboard voor vandaag 28 nieuwe besmettingen. Hopelijk is op Goeree-Overflakkee dus wel alles goed gegaan, anders zou het betekenen dat er nóg meer besmettingen bij zijn gekomen.

Zorgorganisatie CuraMare heeft geen nieuwe kaart gepubliceerd met cijfers. Dit doen zij in principe ook niet in het weekend. Toch houden we het in de gaten. Op de vorige kaart was te zien dat er iemand uit het ziekenhuis ontslagen was, maar dat er ook iemand was opgenomen. In totaal liggen er op dit moment 12 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.