21 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur op GO

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Het coronadashboard heeft de cijfers aangepast met de gegevens van donderdag 22 oktober. Er zijn aardig wat nieuwe besmettingen bijgekomen.

Door Sam Fish

Zo zijn er in heel Nederland 9283 nieuwe besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat zijn er 526 meer dan gisteren. Daarbij is de regio Rotterdam-Rijnmond ook hard getroffen. Alleen in deze regio, waar Goeree-Overflakkee ook bij hoort, zijn er al 1295 nieuwe besmettingen waargenomen. Op Goeree-Overflakkee zelf zijn er 21 besmettingen bijgekomen in de afgelopen 24 uur.

Op dit moment liggen er 1493 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen.

CuraMare

Ook zorgorganisatie CuraMare heeft haar gegevens aangepast, de kaart van donderdag 22 oktober is online gezet. Daarop is wederom een overlijden te zien in het ziekenhuis. Dat is de vijfde coronadode in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland sinds de nieuwe telling vanaf 1 september.

Daarnaast is er ook iemand ontslagen uit het ziekenhuis en is er gelijk weer iemand bijgekomen. Er liggen op dit moment 13 coronapatiënten in het ziekenhuis op Goeree-Overflakkee. Binnen woonzorglocaties de Geldershof en Nieuw Rijsenburgh is de situatie onveranderd. In Dirksland vechten nog drie bewoners tegen het virus. In Sommelsdijk zijn dat er op dit moment vijf.

curamare coronakaart 22 oktober