Zestien nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

De nieuwe coronacijfers zijn binnen. Zowel het coronadashboard als CuraMare heeft de cijfers bijgewerkt.

Door Sam Fish

In heel Nederland zijn er in 24 uur 8015 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is een lichte daling met gisteren, toen waren het er 162 meer. Op Goeree-Overflakkee zijn er ook besmettingen bijgekomen in 24 uur. Het gaat om 16 nieuwe gevallen.

Het is natuurlijk te hopen dat dit het begin is van de daling in de cijfers. Maar houd er rekening mee dat de cijfers vaak lager zijn op maandag. Niet alle instellingen geven de gegevens door in het weekend. Er kan dus een vertraging in de cijfers zitten.

CuraMare

Het is maandag en de werkweek is dus weer begonnen. Dat houdt in dat ook zorgorganisatie CuraMare weer een nieuwe coronakaart heeft gepubliceerd. En daar zijn aardig wat verschuivingen op te zien. Zo zijn er 6 mensen ontslagen uit het ziekenhuis en zijn er 9 nieuw opgenomen in Dirksland. Helaas is daar ook een coronapatiënt overleden.

Ook in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn veranderingen. Daar zijn twee besmettingen bijgekomen en staat de teller inmiddels op drie besmette bewoners. In woonzorglocatie de Geldershof in Dirksland is er een besmetting bijgekomen, maar zijn er ook weer twee bewoners genezen verklaard. Op een tijdelijke corona-afdeling is iemand opgenomen. Of dit de speciale afdeling in Ebbe & Vloed in Oude-Tonge is, is niet bekend.

Helikopter

Bij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is weer een tijdelijke helikoper landingsplaats gerealiseerd. Dit is gedaan op het parkeerterrein bij de poliklinieken. De landingsplaats is aangelegd omdat vervoer per ambulance of mobiele intensive care unit soms te lang duurt. Met een helikopter kunnen patiënten snel naar andere ziekenhuizen in het land, mocht overplaatsing nodig zijn.

Het is natuurlijk erg belangrijk dat de veiligheid gegarandeerd wordt. Er is daarom altijd speciaal opgeleide beveiliging aanwezig om alles goed te laten verlopen. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is dan ook de vraag dan omwonenden niet komen kijken bij het opstijgen en landen. “We realiseren ons dat de aanleg voor een landingsplaats niet ideaal is in een woonwijk. Echter is het in deze tijd van levensbelang voor de patiënten. Daarom vertrouwen wij op ieders begrip,” aldus het ziekenhuispersoneel.

curamare coronakaart 19 oktober