17 nieuwe besmettingen gemeld op 15 oktober

Foto: CuraMare

In de afgelopen 24 uur zijn er 7833 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Nederland. Dat is weer een stijging vergeleken met gisteren. Toen was er nog een kleine daling te zien. Op Goeree-Overflakkee zijn er 17 nieuwe besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare heeft haar coronakaart van 15 oktober gepubliceerd. Hierop staan alle besmettingen binnen de zorglocaties. Het gaat hierbij echter alleen om bewoners, patiënten en cliënten. Medewerkers staan dus niet op deze kaart.

Op de kaart van vandaag zijn niet heel veel veranderingen te zien. Er is alleen een besmetting bijgekomen bij woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Daar was eerder dit jaar al een uitbraak van het virus. Lange tijd is het ook helemaal virusvrij geweest, maar nu is het toch weer zo ver.

Verder liggen er op dit moment 17 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Ook zijn er nog steeds 7 bewoners van de Geldershof besmet met het virus.

Ziekenhuisdrukte

Op dit moment liggen er ruim 1500 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Er is nu besloten patiënten over te plaatsen naar Duitsland. Dat gaat deze week nog gebeuren. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

De overplaatsing betekent echter niet dat de ziekenhuizen al vol liggen. Er zijn nog wel wat bedden beschikbaar. Er kunnen echter per dan maar zo’n 10 patiënten verplaatst worden. Dat moet dus niet op gaan hopen. Daarom wordt er nu al aan de bel getrokken om patiënten over te plaatsen.

CuraMare coronakaart 15 oktober