11 nieuwe besmettingen gemeld voor Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

De coronacijfers van maandag 12 oktober zijn gepubliceerd op het coronadashboard. Er zijn aardig wat besmettingem bijgekomen.

Door Sam Fish

zo worden er voor de afgelopen 24 uur voor heel Nederland 6854 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er ruim 500 meer dan een dag eerder. Op Goeree-Overflakkee zijn er ook besmettingen bijgekomen de afgelopen 24 uur. het gaat om elf nieiwe coronabesmettingen op het eiland.

CuraMare

Ook CuraMare heeft haar coronakaart aangepast. Op de kaart van maandag 12 oktober zijn een aantal veranderingen te zien vergeleken met de laatste kaart van vrijdag 9 oktober. Zo zijn er zes mensen ontslagen uit het ziekenhuis, dat is natuurlijk goed nieuws. Daar tegenover staat echter wel dat er 12 mensen zijn opgenomen. Met deze verandering liggen er nu 14 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Binnen woonzorglocatie de Geldershof is niets veranderd. Daar zijn nog steeds 12 bewoners besmet met het virus. Zij worden verzorgd op een speciale afdeling binnen Ebbe & Vloed in Oude-Tonge.

Maatregelen

Bijna twee weken geleden zijn nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze moesten ervoor zorgen dat de verspreiding van het virus minder hard zou gaan. Dit is echter niet gelukt. Er is nu aangekondigd dat er op dinsdagavond om 19.00 uur een persconferentie wordt gehouden. Het gerucht gaat dat de amateursport tot 18 jaar wordt stilgelegd en ook zouden er wederom maatregelen worden genomen in de horeca. Dit is echter puur speculatie, wat er echt gaat gebeuren horen we morgen.

curamare coronakaart 12 oktober